-
In zona Stefanesti, pe dealul Marcea, solurile acide si grele, cu umiditate ridicata, mentin aciditatea naturala a strugurelui si transfera mineralitate in vinurile obtinute. Este un vin care se serveste rece alaturi de branzeturi, cel mai indicat fiind cheddar simpla. Trebuie precizat totusi ca, daca acest vin este prea rece, aromele și gustul sunt reduse la „tăcere” asa ca recomandam o temperatura de servire de 10-12 grade Celsius.
-
Cel mai important aspect care trebuie subliniat este faptul ca maturarea rezervelor rotunjeste aceasta mineralitate si aciditate ridicata a vinului. Acest vin alb sec, baricat in stejar nou romanesc este recomandat a fi servit alaturi de preparatele din peste sau mancarea traditionala cu afumatura.
-
Acest soi cultivat de mai bine de două milenii in spatiul romanesc isi gaseste radacinile in sudul Greciei antice unde se comporta ca o moneda de schimb in procesul de troc. Se recomanda cu o mare persistenta gusto-olfactiva, intensitatea aromei mentinnandu-se la invechirea in sticla pana la 7-8 ani dupa care intensitatea cunoaste o plafonare. u o mare .
-
De pe colinele insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria, acest cavaler al gustului se serveste la o temperatura cuprinsa intre 7° si 10°C putand fi asociat cu fructele de mare, pestele gras, carnea alba de pui si legume trase in tigaie.
-
Alaturi de preparate din peste marin, carne de curcan sau pui, de la primul strop de Ammos Alb, vei fi cucerit si te vei lasa abandonat sprintarei arome de flori de camp, completata amplu, dar echilibrat, de savoarea fructelor exotice. Se serveste cel mai bine la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C.
-
Recomandat a fi servit la o temperatura medie de 8-10°C, Chardonnay - Bob De Luna se poate consuma alaturi de preparate din peste, fructe de mare, preparate din carne alba la cuptor sau branzeturi maturate.
-
Din struguri Chardonnay, culesi si sortati manual, acest minunat vin se va descrie cel mai bine, consumat la o temperatura cuprinsa intre 10° si 12°C, alaturi de produse precum pestele gras (salau, somon, crap), paste, orez cu fructe de mare, pui cu smantana, ostropel de pui, carne de porc cu piure de mazare sau cartofi dulci.
-
Chardonnay este un soi care a luat nastere in regiunea franceza Burgundia, dar care s-a raspandit rapid pe intreaga suprafață a globului. Strugurele de Chardonnay are boaba verde, mare si robusta iar vinul rezultat are o culoare galbui-untoasa, de opacitate ridicata fiind indicat, rece, alaturi de peste, creveti sau scoici.
-
Obtinut dintr-un soi de strugure foarte aromat si fructat, considerat ca fiind unul dintre cele mai importante soiuri de struguri de vin alb, Dulce Fanny are note de citrice aromate, lejere fiind potrivit pentru aperitiv sau un desert usor. Venerat pentru personalitatea sa vibranta, Dulce Fanny se prezinta pe masa dumneavoastra intr-o sticla de 500ml cu o nota puternica de personalitate.
-
Desi se poate pastra 3-4 ani in conditii optime, un gust educat nu va contenii sa se bucure cat mai curand de acest minunat reprezentant al vinurilor albe, seci, ce se remarca cel mai bine alaturi de preparate cu grasime sau cu tendinta dulce, datorate aciditatii si caracterului tonic din postgust. Recomandam produse din peste sau pui dar si reusita asocierea cu saramura de peste.
-
Corp si taninuri medii, cu aciditate ridicata, are arome subtile. Se serveste alaturi de carnea rosie sau mancarurile traditionale romanesti care sunt mai consistente si care cer un pahar de Feteasca Alba.
-
Vin alb sec, cu aciditate ridicata si arome florale, cu aciditate si mineralitate puternica in bun echilibru. Este indicat alaturi de carnea rosie, carnea de vanat, de miel sau de oaie, mancarurile traditionale romanesti care sunt mai consistente merg excelent alaturi de un pahar de Feteasca Regala.