-
Vin alb sec, cu aciditate ridicata si arome florale, cu aciditate si mineralitate puternica in bun echilibru. Este indicat alaturi de carnea rosie, carnea de vanat, de miel sau de oaie, mancarurile traditionale romanesti care sunt mai consistente merg excelent alaturi de un pahar de Feteasca Regala.
-
Corp si taninuri medii, cu aciditate ridicata, are arome subtile. Se serveste alaturi de carnea rosie sau mancarurile traditionale romanesti care sunt mai consistente si care cer un pahar de Feteasca Alba.
-
Este un soi international de mare valoare, cu o aciditate ridicata si taninuri medii si cu bune rezultate in zona Stefanesti. Se serveste alaturi de salate de vara, peste, fructe de mare, pui, branzeturi proaspete care cer un pahar de Sauvignon Blanc.
-
Chardonnay este un soi care a luat nastere in regiunea franceza Burgundia, dar care s-a raspandit rapid pe intreaga suprafață a globului. Strugurele de Chardonnay are boaba verde, mare si robusta iar vinul rezultat are o culoare galbui-untoasa, de opacitate ridicata fiind indicat, rece, alaturi de peste, creveti sau scoici.
-
De pe cea mai inalta colina din sudul tarii s-a nascut acest cupaj intre Tamaioasa si Feteasca Alba de Stefanesti. A rezultat un vin curat, expresiv, usor fructat pentru a pastra o nota de prospetime. Principala sa carcateristica este ca reuseste sa scoata in evidenta fructele din desert, in detrimentul zaharului, deci un pahar de L’ATTITUDE este recomandat la desert.
-
Este un cupaj de Sauvignon Blanc și Feteasca Regala, sec, foarte proaspat, cu arome subtile de soc si mar verde. Se remarca prin eticheta transparenta pe care este reprezentata coordonata de longitudine a Cramei Stefanești. Poate fi servit alaturi de carne alba, peste sau fructe de mare sau chiar risotto.
-
Cel mai important aspect care trebuie subliniat este faptul ca maturarea rezervelor rotunjeste aceasta mineralitate si aciditate ridicata a vinului. Acest vin alb sec, baricat in stejar nou romanesc este recomandat a fi servit alaturi de preparatele din peste sau mancarea traditionala cu afumatura.
-
In zona Stefanesti, pe dealul Marcea, solurile acide si grele, cu umiditate ridicata, mentin aciditatea naturala a strugurelui si transfera mineralitate in vinurile obtinute. Este un vin care se serveste rece alaturi de branzeturi, cel mai indicat fiind cheddar simpla. Trebuie precizat totusi ca, daca acest vin este prea rece, aromele și gustul sunt reduse la „tăcere” asa ca recomandam o temperatura de servire de 10-12 grade Celsius.
-
Acest soi cultivat de mai bine de două milenii in spatiul romanesc isi gaseste radacinile in sudul Greciei antice unde se comporta ca o moneda de schimb in procesul de troc. Se recomanda cu o mare persistenta gusto-olfactiva, intensitatea aromei mentinnandu-se la invechirea in sticla pana la 7-8 ani dupa care intensitatea cunoaste o plafonare. u o mare .
-
Obtinut dintr-un soi de strugure foarte aromat si fructat, considerat ca fiind unul dintre cele mai importante soiuri de struguri de vin alb, Dulce Fanny are note de citrice aromate, lejere fiind potrivit pentru aperitiv sau un desert usor. Venerat pentru personalitatea sa vibranta, Dulce Fanny se prezinta pe masa dumneavoastra intr-o sticla de 500ml cu o nota puternica de personalitate.
-
Numele vinului este inspirat de numele vinului produs de Liviu Rebreanu in onoarea sotiei sale Fanny Rebreanu, in Stefanesti, unde detinea o casa “frumos potrivita cu cinci pogoane de vie”. Romancierul nostru selecta, imbutelia si eticheta cele mai bune vinuri din crama sa cu eticheta Truda Fanny asa ca, in cinstea unor gusturi educate si rafinate, va oferim aceasta poveste de colectie.
-
Temperatura de servire recomandata a acestui vin este de 10-12⁰C. Asocieri culinare ce ii evidentiaza calitatile sunt din categoria preparatelor din carne cu legume caramelizate si deserturile. Se recomanda cu o mare persistenta gusto-olfactiva avand un volum al alcoolui moderat. u o mare .