• 413 Pinot Noir

    45,00 lei
    Pinoit Noir 413, obținut din fermentatia unor struguri cu pretentii, caracterizati de forma de con de pin pe care o au inainte de a fi culesi. Cand este tanar, strugurele din care este obtinut acest soi de vin, ofera caracteristici complexe de cirese, prune, si capsuni dar pe masura ce se matureaza, carcateristicile sale includ tente de stafide, fan, tutun, ciuperci sau piper negru. Este un vin amplu, rotund, moale, alcoolic cu o pondere 12-13 %.  
  • Obtinut dintr-un soi de strugure foarte aromat si fructat, considerat ca fiind unul dintre cele mai importante soiuri de struguri de vin alb, Dulce Fanny are note de citrice aromate, lejere fiind potrivit pentru aperitiv sau un desert usor. Venerat pentru personalitatea sa vibranta, Dulce Fanny se prezinta pe masa dumneavoastra intr-o sticla de 500ml cu o nota puternica de personalitate.
  • Dulce Fanny rosu, cu un continut echilibrat al alcoolului-zaharului obtinut din strugure, este cunoscut in literatura de specialitate ca un vin de masa, face parte din categoria desertului. Spre deosebire de vinul alb, vinul rosu-dulce este de obicei mai saturat la gust avand un buchet luminos .Dulce Fanny are sansele sa devina un vin de colectie, o poveste ce reflecta pe propria sticla patina timpului.
  • Numele vinului este inspirat de numele vinului produs de Liviu Rebreanu in onoarea sotiei sale Fanny Rebreanu, in Stefanesti, unde detinea o casa “frumos potrivita cu cinci pogoane de vie”. Romancierul nostru selecta, imbutelia si eticheta cele mai bune vinuri din crama sa cu eticheta Truda Fanny asa ca, in cinstea unor gusturi educate si rafinate, va oferim aceasta poveste de colectie.
  • Numele vinului Truda Fanny Rosu este inspirat de vinul produs de Liviu Rebreanu in onoarea sotiei sale Fanny Rebreanu care, de altfel, la vremea lui selecta, imbutelia si eticheta cele mai bune vinuri din crama sa cu eticheta Truda Fanny. Este un vin realizat intr-un lot de doar 4100 de sticle, cu un corp solid, aciditate medie si tendinte pozitive ce va transforma o cina selecta intr-o ocazie speciala.
  • Cu un continut ridicat de potasiu, este recomandat in consumul moderat deoarece aduce reale beneficii sanatatii, atat în schema balantei colesterolului, cat si prin faptul care are un continut generos de antioxidanti. Vinul roze se obtine prin fermentarea mustului cu cojile de struguri pentru o perioada, dupa care se separa cojile de restul mustului. Timpul pe care cojile le petrec in contact cu vinul influenteaza culoarea vinului.
  • Popularitatea acestui vin se datoreaza faptului ca are un nivel de aciditate potrivit. Feteasca Neagra, face parte din grupul soiurilor Teinturier si este produs dintr-un soi de struguri cu o culoare inchisa. Strugurii ce compun vinul, renumit pentru calitatile sale in spectrul santatea inimii, au o fertilitate mijlocie, facand parte din categoria soiurilor autofertile. Specialistii in gastronomie recomanda ca preparatele sarate sa fie asociate cu vinurile rosii, slabe, iar noi recomandam carnea de curcan alaturi de acest vin.
  • Temperatura de servire recomandata a acestui vin este de 10-12⁰C. Asocieri culinare ce ii evidentiaza calitatile sunt din categoria preparatelor din carne cu legume caramelizate si deserturile. Se recomanda cu o mare persistenta gusto-olfactiva avand un volum al alcoolui moderat.  

      u o mare .
  • Strugurii ce compun vinul MINI Marcea rosu, sec, renumit pentru beneficiile sale pentru santatea inimii, au o fertilitate mijlocie, facand parte din categoria soiurilor autofertile. Se recomanda, cu precadere, in cupaje de desert unde predomina ciocolata. Volumul sau de alcool este de 14,5%.
  • Drojdiile din vinul sec consuma, in timpul fermentarii, zaharul din must si-l transforma in alcool etilic si dioxid de carbon. Cantitatea de zahar ramasa in compozitia vinului este mica, de 4g/litru. Vinul alb are o gama larga de beneficii si minerale, printre care potasiu, calciu sau magneziu, vitamine solubile in apa, ca B1, B2, B5 si B6, acid folic, B12 si chiar si vitamina C. Un pahar de vin alb pe zi sporeste puterea sistemului imunitar impotriva virusilor, favorizeaza secretia sucului gastric din stomac, fiind un bun digestiv, si poate trata insomniile, avand efect calmant.

Go to Top