• Din struguri cultivati pe plantatia colinelor insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria, copti sub razele soarelui dobrogean, acest minunat vin este un bun prieten al preparatelor din peste, fructe de mare, scoici, mancaruri mediteranene, si chiar mancaruri asiatice, dar cu iuteala moderata. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.
  • Din struguri Chardonnay copți sub razele soarelui dobrogean si mangaiati de briza Marii Negre, acest vin realizat din strugurii, culesi si sortati manual, vor face deliciul unei mese compuse din preparate mediteraneene, branzeturi sau salate. Se serveste cel mai bine la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C.
  • Drojdiile din vinul sec consuma, in timpul fermentarii, zaharul din must si-l transforma in alcool etilic si dioxid de carbon. Cantitatea de zahar ramasa in compozitia vinului este mica, de 4g/litru. Vinul alb are o gama larga de beneficii si minerale, printre care potasiu, calciu sau magneziu, vitamine solubile in apa, ca B1, B2, B5 si B6, acid folic, B12 si chiar si vitamina C. Un pahar de vin alb pe zi sporeste puterea sistemului imunitar impotriva virusilor, favorizeaza secretia sucului gastric din stomac, fiind un bun digestiv, si poate trata insomniile, avand efect calmant.
  • Madame Bleu

    40,00 lei
    Un vin frizzante pe care nu vrei sa-l imparti cu nimeni, perfect pentru aperitiv sau gustari reci, Madame Bleu se va distinge chiar si alaturi de preparate pe baza de peste. Recomandam pastrarea si consumul la o temperatura cuprinsa intre 10 – 12 °C.
  • Este un cupaj de Sauvignon Blanc și Feteasca Regala, sec, foarte proaspat, cu arome subtile de soc si mar verde. Se remarca prin eticheta transparenta pe care este reprezentata coordonata de longitudine a Cramei Stefanești. Poate fi servit alaturi de carne alba, peste sau fructe de mare sau chiar risotto.  
  • De pe cea mai inalta colina din sudul tarii s-a nascut acest cupaj intre Tamaioasa si Feteasca Alba de Stefanesti. A rezultat un vin curat, expresiv, usor fructat pentru a pastra o nota de prospetime. Principala sa carcateristica este ca reuseste sa scoata in evidenta fructele din desert, in detrimentul zaharului, deci un pahar de L’ATTITUDE este recomandat la desert.  
  • Vin alb sec, cu aciditate ridicata si arome florale, cu aciditate si mineralitate puternica in bun echilibru. Este indicat alaturi de carnea rosie, carnea de vanat, de miel sau de oaie, mancarurile traditionale romanesti care sunt mai consistente merg excelent alaturi de un pahar de Feteasca Regala. 
  • Corp si taninuri medii, cu aciditate ridicata, are arome subtile. Se serveste alaturi de carnea rosie sau mancarurile traditionale romanesti care sunt mai consistente si care cer un pahar de Feteasca Alba.
  • Desi se poate pastra 3-4 ani in conditii optime, un gust educat nu va contenii sa se bucure cat mai curand de acest minunat reprezentant al vinurilor albe, seci, ce se remarca cel mai bine alaturi de preparate cu grasime sau cu tendinta dulce, datorate aciditatii si caracterului tonic din postgust. Recomandam produse din peste sau pui dar si reusita asocierea cu saramura de peste.
  • Obtinut dintr-un soi de strugure foarte aromat si fructat, considerat ca fiind unul dintre cele mai importante soiuri de struguri de vin alb, Dulce Fanny are note de citrice aromate, lejere fiind potrivit pentru aperitiv sau un desert usor. Venerat pentru personalitatea sa vibranta, Dulce Fanny se prezinta pe masa dumneavoastra intr-o sticla de 500ml cu o nota puternica de personalitate.
  • Chardonnay este un soi care a luat nastere in regiunea franceza Burgundia, dar care s-a raspandit rapid pe intreaga suprafață a globului. Strugurele de Chardonnay are boaba verde, mare si robusta iar vinul rezultat are o culoare galbui-untoasa, de opacitate ridicata fiind indicat, rece, alaturi de peste, creveti sau scoici.  
  • Din struguri Chardonnay, culesi si sortati manual, acest minunat vin se va descrie cel mai bine, consumat la o temperatura cuprinsa intre 10° si 12°C, alaturi de produse precum pestele gras (salau, somon, crap), paste, orez cu fructe de mare, pui cu smantana, ostropel de pui, carne de porc cu piure de mazare sau cartofi dulci.

Go to Top