Cu o tentă ce predomină mai mult către zona de dulce decât cea din categoria vinurilor seci, totuși nu suficient de dulce încât să facă parte din familia vinulor dulci, vinul demisec se obține sfârșind mai din timp procesul de fermentare. Cantitatea de zahar care îl descrie valsează între 4 grame/litru și 12 grame/litru.
-
14% OffIndicat a fi servit, cel mai bine, la o temperatura de 8-12°C, este un vin demisec cu un miros fructat, proaspat si, in aceeasi masura, elegant. Se recomanda a fi degustat alaturi de carnea de pui, pastrav, stiuca, salau pentru un buchet de arome complex.
-
Recomandat a fi servit la o temperatura medie de 8-10°C, Muscatul de Bob De Luna se va integra perfect inre-un mediu compus din stufaturi si tochituri, branzeturi, placinte cu fructe de sezon sau prajiturile casei.
-
Recomandat a fi servit la o temperatura medie de 8-10°C, specialul vin Sauvignon Blanc - Bob De Luna se poate consuma alaturi de preparate din peste, paste cu sos alb, carne alba la gratar sau branzeturi.
-
Recomandat a fi servit la o temperatura medie de 8-10°C, Chardonnay - Bob De Luna se poate consuma alaturi de preparate din peste, fructe de mare, preparate din carne alba la cuptor sau branzeturi maturate.
-
Un vin frizzante pe care nu vrei sa-l imparti cu nimeni, perfect pentru aperitiv sau gustari reci, Madame Bleu se va distinge chiar si alaturi de preparate pe baza de peste. Recomandam pastrarea si consumul la o temperatura cuprinsa intre 10 – 12 °C.
-
413 Marcea Edition Rose se descrie ca avand aciditate totala: 5,86 g/l, zaharuri reducatoare:2 g/l si extract sec nereducator: 17,8 g/l ceea ce il incadreaza, printre cele mai calitative vinuri roze din categoria celor seci. Desi este facut din aceleași tipuri de struguri ca si vinurile rosii, acesta este foarte diferit de cele rosii. Vinul roze se face prin fermentarea mustului cu cojile de struguri pentru o perioada, dupa care se separa cojile de restul mustului. Timpul pe care cojile le petrec in contact cu vinul influenteaza culoarea vinului.
-
Popularitatea acestui vin se datoreaza faptului ca are un nivel de aciditate potrivit. Feteasca Neagra, face parte din grupul soiurilor Teinturier si este produs dintr-un soi de struguri cu o culoare inchisa. Strugurii ce compun vinul, renumit pentru calitatile sale in spectrul santatea inimii, au o fertilitate mijlocie, facand parte din categoria soiurilor autofertile. Specialistii in gastronomie recomanda ca preparatele sarate sa fie asociate cu vinurile rosii, slabe, iar noi recomandam carnea de curcan alaturi de acest vin.
-
Cu un continut ridicat de potasiu, este recomandat in consumul moderat deoarece aduce reale beneficii sanatatii, atat în schema balantei colesterolului, cat si prin faptul care are un continut generos de antioxidanti. Vinul roze se obtine prin fermentarea mustului cu cojile de struguri pentru o perioada, dupa care se separa cojile de restul mustului. Timpul pe care cojile le petrec in contact cu vinul influenteaza culoarea vinului.