Cupidonul vinurilor, rose-ul, este un rezultat fantastic al procesului de vinificație unde cojile strugurilor roşii sunt lăsate la fermentat doar pentru o scurtă perioadă de timp alături de pulpă. Totuși, acest proces cade în sarcina măestriei producătorului de vin care trebuie să fie un bun prieten al echilibrului și al moderației.
-
413 Marcea Edition Rose se descrie ca avand aciditate totala: 5,86 g/l, zaharuri reducatoare:2 g/l si extract sec nereducator: 17,8 g/l ceea ce il incadreaza, printre cele mai calitative vinuri roze din categoria celor seci. Desi este facut din aceleași tipuri de struguri ca si vinurile rosii, acesta este foarte diferit de cele rosii. Vinul roze se face prin fermentarea mustului cu cojile de struguri pentru o perioada, dupa care se separa cojile de restul mustului. Timpul pe care cojile le petrec in contact cu vinul influenteaza culoarea vinului.
-
Aromele acestui vin ne duc cu gandul la fructe rosii si capsuni. Gustul este predominat de citrice, insotite de fructele proaspete. Poate fi servit alaturi de fructe de mare, preparate din peste, paste sau salate usoare de vara, la o temperatura cuprinsa intre 7° si 9°C.
-
Pastrat si consumat la o temperatura de 7 – 8 °C, cel mai bine in tineretea sa, isi dezvoluie aromele alaturi de deserturi unde actorul principal este ciocolata in forme precum: fondanta, trufe, creme de ciocolata sau produse de patiserie. De asemenea, se poate degusta alaturi de foie gras sau branzeturi maturate si aromate.
-
Pastrat si consumat la o temperatura de 7 – 8 °C, acest vin ce convinge prin gustul placut, intens, de persistenta echilibrata, se poate remarca la adevarata sa valoare alaturi de branzeturi aromatizate, millefeuille cu fructe, piept de rata, risotto cu fructe de mare sau preparate cu ficat de pui.
-
Pastrat si consumat la o temperatura relativ scazuta, intre 7 – 8 °C, acest vin, recomandat a se consuma tanar, va aduce un plus de savoare asocierilor culinare reprezentate de combinatii intre carpaccio de somon, salate cu fructe de mare, branzeturi tinere cu ierburi aromate si mucegaiuri.
-
Pastrat si consumat la o temperatura de 8 – 10 °C, acest vin, recomandat a se consuma tanar, va completa curcubeul de gusturi alaturi de biftec tartar, preparate din carne alba, pui, carne rosie, usoara, precum rata ori gasca. Combinatiile sunt, totusi, multiple dar va lasam pe dumneavoastra sa descoperiti noi secrete.
-
Recomandat a se consuma tanar, desi poate fi pastrat intre 2-3 ani fara a-i fi afectat buchetul, se consuma, cel mai bine, la o temperatura relativ scazuta, intre 9 – 10 °C. Maestrii enologi recomanda acest vin alaturi de salate, peste usor gras, sosuri dulci, preparate pane, deserturi usoare sau prăjituri.
-
Avand un gust bogat de fructe confiate, visine coapte, cacao si vanilie, acest minunat reprezentant al vinurilor rosii, este recomandat a fi consumat la o temperatura de de 16-18°C, alaturi de branzeturi maturate, preparate din carne rosie, prajitura - sufleu cu ciocolată neagra.
-
14% OffIndicat a fi servit, cel mai bine, la o temperatura de 8-12°C, este un vin demisec cu un miros fructat, proaspat si, in aceeasi masura, elegant. Se recomanda a fi degustat alaturi de carnea de pui, pastrav, stiuca, salau pentru un buchet de arome complex.
-
Alaturi de preparate din peste, fructe de mare, risotto, sushi, deserturi usoare – cosulete cu fructe, Mademoiselle va face un spectacol deosebit la cina sau masa de pranz daca se consuma rece, cel mai bine la o temperatura cuprinsa intre 10 – 12 °C.
-
Buchetul acestui vin, consumat, cel mai bine, la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C, se poate asocia cu preparate din carne de curcan, miel la cuptor, dar si fructe de mare sau branzeturi usoare si masline verzi. Deasemenea, poate fi servit si cu antreuri, salate sau mancaruri asiatice condimentate.
-
Consumat la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C, aromele acestui vin vor surprinde placut alaturi de un platou de fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.