Vinul sec, cu adevărat bun, este acela care are mai puțin de 4 grame de zahăr /litru iar francezii și italienii cunosc cel mai bine acest lucru. Totuși, nu trebuie să uităm că în cazul șampaniei, volumul de zaharuri trebuie să fie între 17 și 35 de grame.
-
9% OffEste un vin echilibrat, cu aciditate placuta, de o unctuozitate delicata si un gust remanent de lime si pomelo. Noi il recomandam alaturi de preparate mediteraneene pe baza de peste, pui, fructe de mare, mancaruri exotice usoare de vara sau deserturi clasice frantuzesti. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.
-
9% OffEste un vin echilibrat, cu aciditate placuta, de o unctuozitate delicata si un gust remanent de lime si pomelo. Noi il recomandam alaturi de preparate mediteraneene pe baza de peste, pui, fructe de mare, mancaruri exotice usoare de vara sau deserturi clasice frantuzesti. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.
-
Consumat la o temperatura de 16°- 18°, va veti bucura de un gust predominant de fructe negre, completat de notele de ciocolata neagra. Cel mai rafinat mod de consum al acestui cavaler al strugurilor de vita nobila este alaturi de preparate din carne rosie pregatita la tava sau ceaun, pulpa de miel la cuptor, rulada de vitel, tochitura de porc, berbecut la tava, branzeturi maturate.
-
Numele vinului Truda Fanny Rosu este inspirat de vinul produs de Liviu Rebreanu in onoarea sotiei sale Fanny Rebreanu care, de altfel, la vremea lui selecta, imbutelia si eticheta cele mai bune vinuri din crama sa cu eticheta Truda Fanny. Este un vin realizat intr-un lot de doar 4100 de sticle, cu un corp solid, aciditate medie si tendinte pozitive ce va transforma o cina selecta intr-o ocazie speciala.
-
Consumat la o temperatura de 16°- 18°C, taninurile ferme si intensitatea buchetului vinului Ammos Rosu de HISTRIA fac ca acest vin sa fie excelent pentru consum, alaturi de preparate din carne rosie, vanat, platouri de mezeluri uscate, branzeturi intens aromate, berbecut, rata la cuptor. Se recomanda inclusiv a fi pastrat la sticla, pentru diverse ocazii chiar si 7 ani, perioada in care isi mentine prospetimea initiala.
-
Numele vinului este inspirat de numele vinului produs de Liviu Rebreanu in onoarea sotiei sale Fanny Rebreanu, in Stefanesti, unde detinea o casa “frumos potrivita cu cinci pogoane de vie”. Romancierul nostru selecta, imbutelia si eticheta cele mai bune vinuri din crama sa cu eticheta Truda Fanny asa ca, in cinstea unor gusturi educate si rafinate, va oferim aceasta poveste de colectie.
-
Feteasca Neagra 413, face parte din grupul soiurilor Teinturier si este produs dintr-un soi de struguri cu o culoare inchisa. Strugurii ce compun vinul, renumit pentru calitatile sale pentru santatea inimii, au o fertilitate mijlocie, facand parte din categoria soiurilor autofertile. Se recomanda, cu precadere, in cupaje precum mousse au Chocolat cu ciocolata neagra, ardei iute, piper rosu si sare de mare sau alaturi de file de vita la tigaie cu unt si ierburi aromate.
-
Pastrat si consumat la o temperatura relativ scazuta, intre 7 – 8 °C, acest vin, recomandat a se consuma tanar, va aduce un plus de savoare asocierilor culinare reprezentate de combinatii intre carpaccio de somon, salate cu fructe de mare, branzeturi tinere cu ierburi aromate si mucegaiuri.
-
Pastrat si consumat la o temperatura de 8 – 10 °C, acest vin, recomandat a se consuma tanar, va completa curcubeul de gusturi alaturi de biftec tartar, preparate din carne alba, pui, carne rosie, usoara, precum rata ori gasca. Combinatiile sunt, totusi, multiple dar va lasam pe dumneavoastra sa descoperiti noi secrete.
-
Pastrat si consumat la o temperatura de 7 – 8 °C, acest vin ce convinge prin gustul placut, intens, de persistenta echilibrata, se poate remarca la adevarata sa valoare alaturi de branzeturi aromatizate, millefeuille cu fructe, piept de rata, risotto cu fructe de mare sau preparate cu ficat de pui.
-
Consumat la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C, aromele acestui vin vor surprinde placut alaturi de un platou de fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.
-
Este un vin echilibrat, cu aciditate placuta, de o unctuozitate delicata si un gust remanent de lime si pomelo. Noi il recomandam alaturi de preparate mediteraneene pe baza de peste, pui, fructe de mare, mancaruri exotice usoare de vara sau deserturi clasice frantuzesti. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.