• Sauvignon Blanc este o alegere excelenta in compania stridiilor, intrucat nu are o aciditate foarte mare, iar gustul este delicat. De asemenea, aperitivele trebuie servite in compania acestui minunat vin deoarece Sauvignon Blanc de Hermeziu trezeste pofta de mancare.
  • Pastrat si consumat la o temperatura de 7 – 8 °C, acest vin ce convinge prin gustul placut, intens, de persistenta echilibrata, se poate remarca la adevarata sa valoare alaturi de branzeturi aromatizate, millefeuille cu fructe, piept de rata, risotto cu fructe de mare sau preparate cu ficat de pui.    
  • Drojdiile din vinul sec consuma, in timpul fermentarii, zaharul din must si-l transforma in alcool etilic si dioxid de carbon. Cantitatea de zahar ramasa in compozitia vinului este mica, de 4g/litru. Vinul alb are o gama larga de beneficii si minerale, printre care potasiu, calciu sau magneziu, vitamine solubile in apa, ca B1, B2, B5 si B6, acid folic, B12 si chiar si vitamina C. Un pahar de vin alb pe zi sporeste puterea sistemului imunitar impotriva virusilor, favorizeaza secretia sucului gastric din stomac, fiind un bun digestiv, si poate trata insomniile, avand efect calmant.
  • Strugurii ce compun vinul MINI Marcea rosu, sec, renumit pentru beneficiile sale pentru santatea inimii, au o fertilitate mijlocie, facand parte din categoria soiurilor autofertile. Se recomanda, cu precadere, in cupaje de desert unde predomina ciocolata. Volumul sau de alcool este de 14,5%.
  • Consumat la o temperatura de 16°- 18°, va veti bucura de un gust predominant de fructe negre, completat de notele de ciocolata neagra. Cel mai rafinat mod de consum al acestui cavaler al strugurilor de vita nobila este alaturi de preparate din carne rosie pregatita la tava sau ceaun, pulpa de miel la cuptor, rulada de vitel, tochitura de porc, berbecut la tava, branzeturi maturate.  
  • Gustul puternic de cirese negre si mure, cu taninuri ridicate, consumat la o temperatura de 16°- 18°, face casa buna alaturi de preparate din carne de porc la gratar, berbecut la tava, carne rosie pe plita, telemea sarata, paine neagra, cascaval afumat.
  • Mirachi Merlot

    39,00 lei
    Gustul puternic de cirese negre si mure, cu taninuri ridicate, consumat la o temperatura de 16°- 18°, face casa buna alaturi de preparate din carne de porc la gratar, berbecut la tava, carne rosie pe plita, telemea sarata, paine neagra, cascaval afumat.
  • Se recomanda a fi consumat la o temperatura de 16°- 18°C, alaturi de mancaruri robuste preparate din carne rosie, pulpa de miel la cuptor, rulada de vitel, precum si branzeturi maturate sau pastrama de oaie.
  • Consumat la o temperatura de 16°- 18°C, taninurile ferme si intensitatea buchetului vinului Ammos Rosu de HISTRIA fac ca acest vin sa fie excelent pentru consum, alaturi de preparate din carne rosie, vanat, platouri de mezeluri uscate, branzeturi intens aromate, berbecut, rata la cuptor. Se recomanda inclusiv a fi pastrat la sticla, pentru diverse ocazii chiar si 7 ani, perioada in care isi mentine prospetimea initiala.    
  • Consumat  la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C, aromele acestui vin vor surprinde placut alaturi de un platou de fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.          
  • Buchetul acestui vin, consumat, cel mai bine, la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C, se poate asocia cu preparate din carne de curcan, miel la cuptor, dar si fructe de mare sau branzeturi usoare si masline verzi. Deasemenea, poate fi servit si cu antreuri, salate sau mancaruri asiatice condimentate.    
  • Aromele acestui vin ne duc cu gandul la fructe rosii si capsuni. Gustul este predominat de citrice, insotite de fructele proaspete. Poate fi servit alaturi de fructe de mare, preparate din peste, paste sau salate usoare de vara, la o temperatura cuprinsa intre 7° si 9°C.    

Go to Top