-
Popularitatea acestui vin se datoreaza faptului ca are un nivel de aciditate potrivit. Feteasca Neagra, face parte din grupul soiurilor Teinturier si este produs dintr-un soi de struguri cu o culoare inchisa. Strugurii ce compun vinul, renumit pentru calitatile sale in spectrul santatea inimii, au o fertilitate mijlocie, facand parte din categoria soiurilor autofertile. Specialistii in gastronomie recomanda ca preparatele sarate sa fie asociate cu vinurile rosii, slabe, iar noi recomandam carnea de curcan alaturi de acest vin.
-
Se recomanda a fi consumat la o temperatura de 16°- 18°C, alaturi de mancaruri robuste preparate din carne rosie, pulpa de miel la cuptor, rulada de vitel, precum si branzeturi maturate sau pastrama de oaie.
-
De pe colinele insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria, acest cavaler al gustului se serveste la o temperatura cuprinsa intre 7° si 10°C putand fi asociat cu fructele de mare, pestele gras, carnea alba de pui si legume trase in tigaie.
-
Gustul puternic de cirese negre si mure, cu taninuri ridicate, consumat la o temperatura de 16°- 18°, face casa buna alaturi de preparate din carne de porc la gratar, berbecut la tava, carne rosie pe plita, telemea sarata, paine neagra, cascaval afumat.
-
413 Marcea Edition Rose se descrie ca avand aciditate totala: 5,86 g/l, zaharuri reducatoare:2 g/l si extract sec nereducator: 17,8 g/l ceea ce il incadreaza, printre cele mai calitative vinuri roze din categoria celor seci. Desi este facut din aceleași tipuri de struguri ca si vinurile rosii, acesta este foarte diferit de cele rosii. Vinul roze se face prin fermentarea mustului cu cojile de struguri pentru o perioada, dupa care se separa cojile de restul mustului. Timpul pe care cojile le petrec in contact cu vinul influenteaza culoarea vinului.
-
Alaturi de preparate din peste, fructe de mare, risotto, sushi, deserturi usoare – cosulete cu fructe, Mademoiselle va face un spectacol deosebit la cina sau masa de pranz daca se consuma rece, cel mai bine la o temperatura cuprinsa intre 10 – 12 °C.
-
Un vin frizzante pe care nu vrei sa-l imparti cu nimeni, perfect pentru aperitiv sau gustari reci, Madame Bleu se va distinge chiar si alaturi de preparate pe baza de peste. Recomandam pastrarea si consumul la o temperatura cuprinsa intre 10 – 12 °C.
-
De pe cea mai inalta colina din sudul tarii s-a nascut acest cupaj intre Tamaioasa si Feteasca Alba de Stefanesti. A rezultat un vin curat, expresiv, usor fructat pentru a pastra o nota de prospetime. Principala sa carcateristica este ca reuseste sa scoata in evidenta fructele din desert, in detrimentul zaharului, deci un pahar de L’ATTITUDE este recomandat la desert.
-
Este un cupaj de Sauvignon Blanc și Feteasca Regala, sec, foarte proaspat, cu arome subtile de soc si mar verde. Se remarca prin eticheta transparenta pe care este reprezentata coordonata de longitudine a Cramei Stefanești. Poate fi servit alaturi de carne alba, peste sau fructe de mare sau chiar risotto.
-
Recomandat a fi servit la o temperatura medie de 8-10°C, Chardonnay - Bob De Luna se poate consuma alaturi de preparate din peste, fructe de mare, preparate din carne alba la cuptor sau branzeturi maturate.
-
Recomandat a fi servit la o temperatura medie de 8-10°C, specialul vin Sauvignon Blanc - Bob De Luna se poate consuma alaturi de preparate din peste, paste cu sos alb, carne alba la gratar sau branzeturi.
-
Recomandat a fi servit la o temperatura medie de 8-10°C, Muscatul de Bob De Luna se va integra perfect inre-un mediu compus din stufaturi si tochituri, branzeturi, placinte cu fructe de sezon sau prajiturile casei.