-
Pinoit Noir 413, obținut din fermentatia unor struguri cu pretentii, caracterizati de forma de con de pin pe care o au inainte de a fi culesi. Cand este tanar, strugurele din care este obtinut acest soi de vin, ofera caracteristici complexe de cirese, prune, si capsuni dar pe masura ce se matureaza, carcateristicile sale includ tente de stafide, fan, tutun, ciuperci sau piper negru. Este un vin amplu, rotund, moale, alcoolic cu o pondere 12-13 %.
-
Obtinut dintr-un soi de strugure foarte aromat si fructat, considerat ca fiind unul dintre cele mai importante soiuri de struguri de vin alb, Dulce Fanny are note de citrice aromate, lejere fiind potrivit pentru aperitiv sau un desert usor. Venerat pentru personalitatea sa vibranta, Dulce Fanny se prezinta pe masa dumneavoastra intr-o sticla de 500ml cu o nota puternica de personalitate.
-
Dulce Fanny rosu, cu un continut echilibrat al alcoolului-zaharului obtinut din strugure, este cunoscut in literatura de specialitate ca un vin de masa, face parte din categoria desertului. Spre deosebire de vinul alb, vinul rosu-dulce este de obicei mai saturat la gust avand un buchet luminos .Dulce Fanny are sansele sa devina un vin de colectie, o poveste ce reflecta pe propria sticla patina timpului.
-
Numele vinului este inspirat de numele vinului produs de Liviu Rebreanu in onoarea sotiei sale Fanny Rebreanu, in Stefanesti, unde detinea o casa “frumos potrivita cu cinci pogoane de vie”. Romancierul nostru selecta, imbutelia si eticheta cele mai bune vinuri din crama sa cu eticheta Truda Fanny asa ca, in cinstea unor gusturi educate si rafinate, va oferim aceasta poveste de colectie.
-
Numele vinului Truda Fanny Rosu este inspirat de vinul produs de Liviu Rebreanu in onoarea sotiei sale Fanny Rebreanu care, de altfel, la vremea lui selecta, imbutelia si eticheta cele mai bune vinuri din crama sa cu eticheta Truda Fanny. Este un vin realizat intr-un lot de doar 4100 de sticle, cu un corp solid, aciditate medie si tendinte pozitive ce va transforma o cina selecta intr-o ocazie speciala.
-
Cu un continut ridicat de potasiu, este recomandat in consumul moderat deoarece aduce reale beneficii sanatatii, atat în schema balantei colesterolului, cat si prin faptul care are un continut generos de antioxidanti. Vinul roze se obtine prin fermentarea mustului cu cojile de struguri pentru o perioada, dupa care se separa cojile de restul mustului. Timpul pe care cojile le petrec in contact cu vinul influenteaza culoarea vinului.
-
Popularitatea acestui vin se datoreaza faptului ca are un nivel de aciditate potrivit. Feteasca Neagra, face parte din grupul soiurilor Teinturier si este produs dintr-un soi de struguri cu o culoare inchisa. Strugurii ce compun vinul, renumit pentru calitatile sale in spectrul santatea inimii, au o fertilitate mijlocie, facand parte din categoria soiurilor autofertile. Specialistii in gastronomie recomanda ca preparatele sarate sa fie asociate cu vinurile rosii, slabe, iar noi recomandam carnea de curcan alaturi de acest vin.
-
Temperatura de servire recomandata a acestui vin este de 10-12⁰C. Asocieri culinare ce ii evidentiaza calitatile sunt din categoria preparatelor din carne cu legume caramelizate si deserturile. Se recomanda cu o mare persistenta gusto-olfactiva avand un volum al alcoolui moderat. u o mare .
-
De pe colinele insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria, acest cavaler al gustului se serveste la o temperatura cuprinsa intre 7° si 10°C putand fi asociat cu fructele de mare, pestele gras, carnea alba de pui si legume trase in tigaie.
-
Alaturi de preparate din peste marin, carne de curcan sau pui, de la primul strop de Ammos Alb, vei fi cucerit si te vei lasa abandonat sprintarei arome de flori de camp, completata amplu, dar echilibrat, de savoarea fructelor exotice. Se serveste cel mai bine la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C.
-
Din struguri Chardonnay copți sub razele soarelui dobrogean si mangaiati de briza Marii Negre, acest vin realizat din strugurii, culesi si sortati manual, vor face deliciul unei mese compuse din preparate mediteraneene, branzeturi sau salate. Se serveste cel mai bine la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C.
-
Din struguri cultivati pe plantatia colinelor insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria, copti sub razele soarelui dobrogean, acest minunat vin este un bun prieten al preparatelor din peste, fructe de mare, scoici, mancaruri mediteranene, si chiar mancaruri asiatice, dar cu iuteala moderata. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.