Vinul sec, cu adevărat bun, este acela care are mai puțin de 4 grame de zahăr /litru iar francezii și italienii cunosc cel mai bine acest lucru. Totuși, nu trebuie să uităm că în cazul șampaniei, volumul de zaharuri trebuie să fie între 17 și 35 de grame.

  • Numele vinului este inspirat de numele vinului produs de Liviu Rebreanu in onoarea sotiei sale Fanny Rebreanu, in Stefanesti, unde detinea o casa “frumos potrivita cu cinci pogoane de vie”. Romancierul nostru selecta, imbutelia si eticheta cele mai bune vinuri din crama sa cu eticheta Truda Fanny asa ca, in cinstea unor gusturi educate si rafinate, va oferim aceasta poveste de colectie.
  • Cel mai important aspect care trebuie subliniat este faptul ca maturarea rezervelor rotunjeste aceasta mineralitate si aciditate ridicata a vinului. Acest vin alb sec, baricat in stejar nou romanesc este recomandat a fi servit alaturi de preparatele din peste sau mancarea traditionala cu afumatura.
  • Acest vin, ce provine din struguri de Sauvignon Blanc, cultivati pe plantatia colinelor insorite ale Dobrogei, se poate consuma alaturi de fructe de mare, preparate din peste, carne alba sau branzeturi tari. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.
  • Alaturi de preparate din peste marin, carne de curcan sau pui, de la primul strop de Ammos Alb, vei fi cucerit si te vei lasa abandonat sprintarei arome de flori de camp, completata amplu, dar echilibrat, de savoarea fructelor exotice. Se serveste cel mai bine la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C.
  • Din struguri cultivati pe plantatia colinelor insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria, copti sub razele soarelui dobrogean, acest minunat vin este un bun prieten al preparatelor din peste, fructe de mare, scoici, mancaruri mediteranene, si chiar mancaruri asiatice, dar cu iuteala moderata. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.
  • 413 Chardonnay

    45,00 lei
    In zona Stefanesti, pe dealul Marcea, solurile acide si grele, cu umiditate ridicata, mentin aciditatea naturala a strugurelui si transfera mineralitate in vinurile obtinute. Este un vin care se serveste rece alaturi de branzeturi, cel mai indicat fiind cheddar simpla. Trebuie precizat totusi ca, daca acest vin este prea rece, aromele și gustul sunt reduse la „tăcere” asa ca recomandam o temperatura de servire de 10-12 grade Celsius.
  • Vin alb sec, cu aciditate ridicata si arome florale, cu aciditate si mineralitate puternica in bun echilibru. Este indicat alaturi de carnea rosie, carnea de vanat, de miel sau de oaie, mancarurile traditionale romanesti care sunt mai consistente merg excelent alaturi de un pahar de Feteasca Regala. 
  • 9% Off

    Pachet 3x Nikolaos Rose

    150,00 lei
    Este un vin echilibrat, cu aciditate placuta, de o unctuozitate delicata si un gust remanent de lime si pomelo. Noi il recomandam alaturi de preparate mediteraneene pe baza de peste, pui, fructe de mare, mancaruri exotice usoare de vara sau deserturi clasice frantuzesti. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.    
  • 9% Off

    Pachet 3x Nikolaos Blanc

    150,00 lei
    Este un vin echilibrat, cu aciditate placuta, de o unctuozitate delicata si un gust remanent de lime si pomelo. Noi il recomandam alaturi de preparate mediteraneene pe baza de peste, pui, fructe de mare, mancaruri exotice usoare de vara sau deserturi clasice frantuzesti. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.    
  • Fiind un vin rosu, sec, se recomanda consumul acestuia la o temperatura de 17  °C,  alaturi de carne roșie în vin sau la cuptor cu mirodenii și vegetale, preparate din miel, sarmale, mezeluri fine și brânzeturi afumate sau maturate
  • Avand un gust bogat de fructe confiate, visine coapte, cacao si vanilie, acest minunat reprezentant al vinurilor rosii, este recomandat a fi consumat la o temperatura de de 16-18°C, alaturi de branzeturi maturate, preparate din carne rosie, prajitura - sufleu cu ciocolată neagra.
  • Strugurii copti in zona Vrancea vor armoniza complexitatea acestui vin, recomandat a fi consumat la temperatura de 10°C, impreuna cu paste cu fructe de mare, somon, carne de porc, rata si deserturi cu fructe.
  • Gustul placut, aciditate temperata si persistenta buna vor face o legatura exceptionala cu preparate de origine orientala. Se recomanda consumul sau intr-un interval de 2-3 ani de la imbuteliere, la o temperatura de 10 – 12 °C.
  • Desi se poate pastra 3-4 ani in conditii optime, un gust educat nu va contenii sa se bucure cat mai curand de acest minunat reprezentant al vinurilor albe, seci, ce se remarca cel mai bine alaturi de preparate cu grasime sau cu tendinta dulce, datorate aciditatii si caracterului tonic din postgust. Recomandam produse din peste sau pui dar si reusita asocierea cu saramura de peste.
  • Din struguri Chardonnay, culesi si sortati manual, acest minunat vin se va descrie cel mai bine, consumat la o temperatura cuprinsa intre 10° si 12°C, alaturi de produse precum pestele gras (salau, somon, crap), paste, orez cu fructe de mare, pui cu smantana, ostropel de pui, carne de porc cu piure de mazare sau cartofi dulci.
  • Se recomanda consumul acestuia la o temperatura de 12 °C,  alaturi de preparate traditionale precum tocanita, tochitura sau gulasul. Totusi combinatia perfecta este alaturi de preparate din carne de rata, preparate din legume sau soufflé de branza.
  • Fiind un vin rosu, sec, se recomanda consumul acestuia la o termperatura de 17 – 18 °C,  alaturi de preparate din carne rosie, fripturi sau gratar in sange, vita/ porc/ vanat, mancaruri grase, gasca, piept de rata, miel, paste cu sos, branzeturi mature, mancaruri cu sos concentrat de tomate si ciocolata.
  • Pastrat si consumat la o temperatura relativ scazuta, intre 7 – 8 °C, acest vin, recomandat a se consuma tanar, va aduce un plus de savoare asocierilor culinare reprezentate de combinatii intre carpaccio de somon, salate cu fructe de mare, branzeturi tinere cu ierburi aromate si mucegaiuri.  
  • Pastrat si consumat la o temperatura de 8 – 10 °C, acest vin, recomandat a se consuma tanar, va completa curcubeul de gusturi alaturi de biftec tartar, preparate din carne alba, pui, carne rosie, usoara, precum rata ori gasca. Combinatiile sunt, totusi, multiple dar va lasam pe dumneavoastra sa descoperiti noi secrete.  
  • Sauvignon Blanc este o alegere excelenta in compania stridiilor, intrucat nu are o aciditate foarte mare, iar gustul este delicat. De asemenea, aperitivele trebuie servite in compania acestui minunat vin deoarece Sauvignon Blanc de Hermeziu trezeste pofta de mancare.
  • Pastrat si consumat la o temperatura de 7 – 8 °C, acest vin ce convinge prin gustul placut, intens, de persistenta echilibrata, se poate remarca la adevarata sa valoare alaturi de branzeturi aromatizate, millefeuille cu fructe, piept de rata, risotto cu fructe de mare sau preparate cu ficat de pui.    
  • Drojdiile din vinul sec consuma, in timpul fermentarii, zaharul din must si-l transforma in alcool etilic si dioxid de carbon. Cantitatea de zahar ramasa in compozitia vinului este mica, de 4g/litru. Vinul alb are o gama larga de beneficii si minerale, printre care potasiu, calciu sau magneziu, vitamine solubile in apa, ca B1, B2, B5 si B6, acid folic, B12 si chiar si vitamina C. Un pahar de vin alb pe zi sporeste puterea sistemului imunitar impotriva virusilor, favorizeaza secretia sucului gastric din stomac, fiind un bun digestiv, si poate trata insomniile, avand efect calmant.
  • Strugurii ce compun vinul MINI Marcea rosu, sec, renumit pentru beneficiile sale pentru santatea inimii, au o fertilitate mijlocie, facand parte din categoria soiurilor autofertile. Se recomanda, cu precadere, in cupaje de desert unde predomina ciocolata. Volumul sau de alcool este de 14,5%.
  • Consumat la o temperatura de 16°- 18°, va veti bucura de un gust predominant de fructe negre, completat de notele de ciocolata neagra. Cel mai rafinat mod de consum al acestui cavaler al strugurilor de vita nobila este alaturi de preparate din carne rosie pregatita la tava sau ceaun, pulpa de miel la cuptor, rulada de vitel, tochitura de porc, berbecut la tava, branzeturi maturate.  

Go to Top