-
Popularitatea acestui vin se datoreaza faptului ca are un nivel de aciditate potrivit. Feteasca Neagra, face parte din grupul soiurilor Teinturier si este produs dintr-un soi de struguri cu o culoare inchisa. Strugurii ce compun vinul, renumit pentru calitatile sale in spectrul santatea inimii, au o fertilitate mijlocie, facand parte din categoria soiurilor autofertile. Specialistii in gastronomie recomanda ca preparatele sarate sa fie asociate cu vinurile rosii, slabe, iar noi recomandam carnea de curcan alaturi de acest vin.
-
Se recomanda consumul acestuia la o temperatura de 12 °C, alaturi de preparate traditionale precum tocanita, tochitura sau gulasul. Totusi combinatia perfecta este alaturi de preparate din carne de rata, preparate din legume sau soufflé de branza.
-
Vin alb sec, cu aciditate ridicata si arome florale, cu aciditate si mineralitate puternica in bun echilibru. Este indicat alaturi de carnea rosie, carnea de vanat, de miel sau de oaie, mancarurile traditionale romanesti care sunt mai consistente merg excelent alaturi de un pahar de Feteasca Regala.
-
De pe cea mai inalta colina din sudul tarii s-a nascut acest cupaj intre Tamaioasa si Feteasca Alba de Stefanesti. A rezultat un vin curat, expresiv, usor fructat pentru a pastra o nota de prospetime. Principala sa carcateristica este ca reuseste sa scoata in evidenta fructele din desert, in detrimentul zaharului, deci un pahar de L’ATTITUDE este recomandat la desert.
-
Este un cupaj de Sauvignon Blanc și Feteasca Regala, sec, foarte proaspat, cu arome subtile de soc si mar verde. Se remarca prin eticheta transparenta pe care este reprezentata coordonata de longitudine a Cramei Stefanești. Poate fi servit alaturi de carne alba, peste sau fructe de mare sau chiar risotto.
-
14% OffIndicat a fi servit, cel mai bine, la o temperatura de 8-12°C, este un vin demisec cu un miros fructat, proaspat si, in aceeasi masura, elegant. Se recomanda a fi degustat alaturi de carnea de pui, pastrav, stiuca, salau pentru un buchet de arome complex.
-
Un vin frizzante pe care nu vrei sa-l imparti cu nimeni, perfect pentru aperitiv sau gustari reci, Madame Bleu se va distinge chiar si alaturi de preparate pe baza de peste. Recomandam pastrarea si consumul la o temperatura cuprinsa intre 10 – 12 °C.
-
Alaturi de preparate din peste, fructe de mare, risotto, sushi, deserturi usoare – cosulete cu fructe, Mademoiselle va face un spectacol deosebit la cina sau masa de pranz daca se consuma rece, cel mai bine la o temperatura cuprinsa intre 10 – 12 °C.
-
Drojdiile din vinul sec consuma, in timpul fermentarii, zaharul din must si-l transforma in alcool etilic si dioxid de carbon. Cantitatea de zahar ramasa in compozitia vinului este mica, de 4g/litru. Vinul alb are o gama larga de beneficii si minerale, printre care potasiu, calciu sau magneziu, vitamine solubile in apa, ca B1, B2, B5 si B6, acid folic, B12 si chiar si vitamina C. Un pahar de vin alb pe zi sporeste puterea sistemului imunitar impotriva virusilor, favorizeaza secretia sucului gastric din stomac, fiind un bun digestiv, si poate trata insomniile, avand efect calmant.
-
Strugurii ce compun vinul MINI Marcea rosu, sec, renumit pentru beneficiile sale pentru santatea inimii, au o fertilitate mijlocie, facand parte din categoria soiurilor autofertile. Se recomanda, cu precadere, in cupaje de desert unde predomina ciocolata. Volumul sau de alcool este de 14,5%.
-
Se recomanda a fi consumat la o temperatura de 16°- 18°C, alaturi de mancaruri robuste preparate din carne rosie, pulpa de miel la cuptor, rulada de vitel, precum si branzeturi maturate sau pastrama de oaie.
-
Buchetul acestui vin, consumat, cel mai bine, la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C, se poate asocia cu preparate din carne de curcan, miel la cuptor, dar si fructe de mare sau branzeturi usoare si masline verzi. Deasemenea, poate fi servit si cu antreuri, salate sau mancaruri asiatice condimentate.
-
Din struguri Chardonnay copți sub razele soarelui dobrogean si mangaiati de briza Marii Negre, acest vin realizat din strugurii, culesi si sortati manual, vor face deliciul unei mese compuse din preparate mediteraneene, branzeturi sau salate. Se serveste cel mai bine la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C.
-
Gustul puternic de cirese negre si mure, cu taninuri ridicate, consumat la o temperatura de 16°- 18°, face casa buna alaturi de preparate din carne de porc la gratar, berbecut la tava, carne rosie pe plita, telemea sarata, paine neagra, cascaval afumat.
-
Din struguri cultivati pe plantatia colinelor insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria, copti sub razele soarelui dobrogean, acest minunat vin este un bun prieten al preparatelor din peste, fructe de mare, scoici, mancaruri mediteranene, si chiar mancaruri asiatice, dar cu iuteala moderata. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.
-
Recomandat a fi servit la o temperatura medie de 8-10°C, Muscatul de Bob De Luna se va integra perfect inre-un mediu compus din stufaturi si tochituri, branzeturi, placinte cu fructe de sezon sau prajiturile casei.
-
Gustul puternic de cirese negre si mure, cu taninuri ridicate, consumat la o temperatura de 16°- 18°, face casa buna alaturi de preparate din carne de porc la gratar, berbecut la tava, carne rosie pe plita, telemea sarata, paine neagra, cascaval afumat.
-
Acest vin, ce provine din struguri de Sauvignon Blanc, cultivati pe plantatia colinelor insorite ale Dobrogei, se poate consuma alaturi de fructe de mare, preparate din peste, carne alba sau branzeturi tari. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.
-
Este un vin echilibrat, cu aciditate placuta, de o unctuozitate delicata si un gust remanent de lime si pomelo. Noi il recomandam alaturi de preparate mediteraneene pe baza de peste, pui, fructe de mare, mancaruri exotice usoare de vara sau deserturi clasice frantuzesti. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.
-
Consumat la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C, aromele acestui vin vor surprinde placut alaturi de un platou de fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.
-
Consumat la o temperatura de 16°- 18°, va veti bucura de un gust predominant de fructe negre, completat de notele de ciocolata neagra. Cel mai rafinat mod de consum al acestui cavaler al strugurilor de vita nobila este alaturi de preparate din carne rosie pregatita la tava sau ceaun, pulpa de miel la cuptor, rulada de vitel, tochitura de porc, berbecut la tava, branzeturi maturate.
-
9% OffEste un vin echilibrat, cu aciditate placuta, de o unctuozitate delicata si un gust remanent de lime si pomelo. Noi il recomandam alaturi de preparate mediteraneene pe baza de peste, pui, fructe de mare, mancaruri exotice usoare de vara sau deserturi clasice frantuzesti. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.
-
9% OffEste un vin echilibrat, cu aciditate placuta, de o unctuozitate delicata si un gust remanent de lime si pomelo. Noi il recomandam alaturi de preparate mediteraneene pe baza de peste, pui, fructe de mare, mancaruri exotice usoare de vara sau deserturi clasice frantuzesti. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.