ÎNCEARCĂ CEVA NOU

Comandă ce te definește

  • Strugurii copti in zona Vrancea vor armoniza complexitatea acestui vin, recomandat a fi consumat la temperatura de 10°C, impreuna cu paste cu fructe de mare, somon, carne de porc, rata si deserturi cu fructe.
  • Gustul puternic de cirese negre si mure, cu taninuri ridicate, consumat la o temperatura de 16°- 18°, face casa buna alaturi de preparate din carne de porc la gratar, berbecut la tava, carne rosie pe plita, telemea sarata, paine neagra, cascaval afumat.
  • Cel mai important aspect care trebuie subliniat este faptul ca maturarea rezervelor rotunjeste aceasta mineralitate si aciditate ridicata a vinului. Acest vin alb sec, baricat in stejar nou romanesc este recomandat a fi servit alaturi de preparatele din peste sau mancarea traditionala cu afumatura.
  • 413 Chardonnay

    45,00 lei
    In zona Stefanesti, pe dealul Marcea, solurile acide si grele, cu umiditate ridicata, mentin aciditatea naturala a strugurelui si transfera mineralitate in vinurile obtinute. Este un vin care se serveste rece alaturi de branzeturi, cel mai indicat fiind cheddar simpla. Trebuie precizat totusi ca, daca acest vin este prea rece, aromele și gustul sunt reduse la „tăcere” asa ca recomandam o temperatura de servire de 10-12 grade Celsius.
  • Acest soi cultivat de mai bine de două milenii in spatiul romanesc isi gaseste radacinile in sudul Greciei antice unde se comporta ca o moneda de schimb in procesul de troc. Se recomanda cu o mare persistenta gusto-olfactiva, intensitatea aromei mentinnandu-se la invechirea in sticla pana la 7-8 ani dupa care intensitatea cunoaste o plafonare.

      u o mare .
  • 413 Pinot Noir

    45,00 lei
    Pinoit Noir 413, obținut din fermentatia unor struguri cu pretentii, caracterizati de forma de con de pin pe care o au inainte de a fi culesi. Cand este tanar, strugurele din care este obtinut acest soi de vin, ofera caracteristici complexe de cirese, prune, si capsuni dar pe masura ce se matureaza, carcateristicile sale includ tente de stafide, fan, tutun, ciuperci sau piper negru. Este un vin amplu, rotund, moale, alcoolic cu o pondere 12-13 %.  
  • Sauvignon Blanc este o alegere excelenta in compania stridiilor, intrucat nu are o aciditate foarte mare, iar gustul este delicat. De asemenea, aperitivele trebuie servite in compania acestui minunat vin deoarece Sauvignon Blanc de Hermeziu trezeste pofta de mancare.
  • Fiind un vin rosu, sec, se recomanda consumul acestuia la o termperatura de 17 – 18 °C,  alaturi de preparate din carne rosie, fripturi sau gratar in sange, vita/ porc/ vanat, mancaruri grase, gasca, piept de rata, miel, paste cu sos, branzeturi mature, mancaruri cu sos concentrat de tomate si ciocolata.
  • Se recomanda consumul acestuia la o temperatura de 12 °C,  alaturi de preparate traditionale precum tocanita, tochitura sau gulasul. Totusi combinatia perfecta este alaturi de preparate din carne de rata, preparate din legume sau soufflé de branza.
  • Din struguri Chardonnay, culesi si sortati manual, acest minunat vin se va descrie cel mai bine, consumat la o temperatura cuprinsa intre 10° si 12°C, alaturi de produse precum pestele gras (salau, somon, crap), paste, orez cu fructe de mare, pui cu smantana, ostropel de pui, carne de porc cu piure de mazare sau cartofi dulci.
  • Desi se poate pastra 3-4 ani in conditii optime, un gust educat nu va contenii sa se bucure cat mai curand de acest minunat reprezentant al vinurilor albe, seci, ce se remarca cel mai bine alaturi de preparate cu grasime sau cu tendinta dulce, datorate aciditatii si caracterului tonic din postgust. Recomandam produse din peste sau pui dar si reusita asocierea cu saramura de peste.
  • Gustul placut, aciditate temperata si persistenta buna vor face o legatura exceptionala cu preparate de origine orientala. Se recomanda consumul sau intr-un interval de 2-3 ani de la imbuteliere, la o temperatura de 10 – 12 °C.
  • Avand un gust bogat de fructe confiate, visine coapte, cacao si vanilie, acest minunat reprezentant al vinurilor rosii, este recomandat a fi consumat la o temperatura de de 16-18°C, alaturi de branzeturi maturate, preparate din carne rosie, prajitura - sufleu cu ciocolată neagra.
  • Fiind un vin rosu, sec, se recomanda consumul acestuia la o temperatura de 17  °C,  alaturi de carne roșie în vin sau la cuptor cu mirodenii și vegetale, preparate din miel, sarmale, mezeluri fine și brânzeturi afumate sau maturate
  • Alaturi de preparate din peste marin, carne de curcan sau pui, de la primul strop de Ammos Alb, vei fi cucerit si te vei lasa abandonat sprintarei arome de flori de camp, completata amplu, dar echilibrat, de savoarea fructelor exotice. Se serveste cel mai bine la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C.
  • Aromele acestui vin ne duc cu gandul la fructe rosii si capsuni. Gustul este predominat de citrice, insotite de fructele proaspete. Poate fi servit alaturi de fructe de mare, preparate din peste, paste sau salate usoare de vara, la o temperatura cuprinsa intre 7° si 9°C.    
  • Acest vin, ce provine din struguri de Sauvignon Blanc, cultivati pe plantatia colinelor insorite ale Dobrogei, se poate consuma alaturi de fructe de mare, preparate din peste, carne alba sau branzeturi tari. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.
  • Este un vin echilibrat, cu aciditate placuta, de o unctuozitate delicata si un gust remanent de lime si pomelo. Noi il recomandam alaturi de preparate mediteraneene pe baza de peste, pui, fructe de mare, mancaruri exotice usoare de vara sau deserturi clasice frantuzesti. Temperatura indicata de servire este cuprinsa intre 8° si 10°C.    
  • Consumat  la o temperatura cuprinsa intre 8° si 10°C, aromele acestui vin vor surprinde placut alaturi de un platou de fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.          
  • Gustul echilibrat, ce amintește de mere verzi, foarte cremos, se distinge in pahare flute, alaturi de aperitive, peste oceanic, scoici, baza de cocktail-uri si long drinks-uri. De asemenea, producatorul recomanda racirea treptata a buteliei de spumant, pana aproape de 8 °C, fara a fi supusa la variatii mari de temperatura, pentru a se obtine o savoare desavarsita.
  • Pastrat si consumat la o temperatura de 7 – 8 °C, cel mai bine in tineretea sa, isi dezvoluie aromele alaturi de deserturi unde actorul principal este ciocolata in forme precum: fondanta, trufe, creme de ciocolata sau produse de patiserie. De asemenea, se poate degusta alaturi de foie gras sau branzeturi maturate si aromate.    
  • Pastrat si consumat la o temperatura de 7 – 8 °C, acest vin ce convinge prin gustul placut, intens, de persistenta echilibrata, se poate remarca la adevarata sa valoare alaturi de branzeturi aromatizate, millefeuille cu fructe, piept de rata, risotto cu fructe de mare sau preparate cu ficat de pui.    
  • Pastrat si consumat la o temperatura de 8 – 10 °C, acest vin, recomandat a se consuma tanar, va completa curcubeul de gusturi alaturi de biftec tartar, preparate din carne alba, pui, carne rosie, usoara, precum rata ori gasca. Combinatiile sunt, totusi, multiple dar va lasam pe dumneavoastra sa descoperiti noi secrete.  
  • Pastrat si consumat la o temperatura relativ scazuta, intre 7 – 8 °C, acest vin, recomandat a se consuma tanar, va aduce un plus de savoare asocierilor culinare reprezentate de combinatii intre carpaccio de somon, salate cu fructe de mare, branzeturi tinere cu ierburi aromate si mucegaiuri.  

Go to Top